Overzicht kantoor

D'HALLUIN & VAN REMOORTEL is een advocatenkantoor gelegen vlakbij de rechtbanken te Kortrijk, in het hart van West-Vlaanderen, vlakbij de Franse grens en de regio Rijsel.

De leden van het kantoor hebben door de jaren heen een bijzondere expertise opgebouwd in:

  • handels- en economisch recht waaronder de intellectuele eigendomsrechten, handelspraktijkenrecht, handelstussenpersonen (agenten, concessionarissen, franchising, licenties)
  • privaat bankrecht, verzekeringen, aansprakelijkheid
  • arbeids- en sociaal recht, conflicten met werknemers en vakbonden
  • algemeen contractrecht, aannemingsrecht, huurrecht

D'HALLUIN & VAN REMOORTEL kan naast deze specialiteiten een volledige juridische dienstverlening bieden aan particulieren, werknemers, ondernemingen, financiële instellingen. Het kantoor geeft juridische adviezen aan cliŽnteel uit de meest diverse sectoren.

Bij geschillen streeft D'HALLUIN & VAN REMOORTEL in zover als mogelijk naar minnelijke oplossingen, maar gebruikt het kantoor zonodig zijn uitgebreide ervaring in de verschillende gerechtelijke procedures voor alle rechtbanken van België.

D'HALLUIN & VAN REMOORTEL maakt deel uit van de ALLIANCE OF BUSINESS LAWYERS. Dit is een internationaal netwerk van onafhankelijke ervaren advocatenkantoren gevestigd in belangrijke Europese hoofdsteden dat daarbij correspondenten heeft in Amerika en Azië. Daardoor kan het cliënteel op een snelle en kwaliteitsvolle manier geholpen worden in grensoverschrijdende rechtsproblemen, aangepast aan de specifieke sector en noden van de lokale markten. Meer informatie vindt u op www.a-b-l.com.

De advocaten van het kantoor volgen geregeld specialisatie opleidingen, inzonderheid i.v.m. intellectuele eigendomsrechten en onderhouden contacten met gespecialiseerde octrooiconsulenten. Het kantoor werkt ook geregeld mee aan lesopdrachten of seminaries aan diverse instellingen, met publicaties over onderwerpen van handelsrecht en intellectuele eigendomsrechten.

Verder informatie over de leden van het kantoor vindt u door in de linkerbalk te klikken op de namen van de medewerkers.